2013

Belgische Pre-jury

Devrim Bayar – Wiels, curator
Florent Bex – beheerder van de Jonge Belgische Schilderkunst en eredirecteur van het MuHKA
Thomas Caron – SMAK, curator
Sonia Dermience – Komplot, curator
Luk Lambrecht – CC Strombeek, programmator hedendaagse kunst en dans, kunstcriticus
Pierre-Olivier Rollin – BPS22 Charleroi – directeur
Sophie Lauwers – BOZAR,  directeur tentoonstellingen
Jean-Pierre Van Tieghem – vice-voorzitter van de Jonge Belgische Schilderkunst en kunstcriticus

 

Tweede jury

Francesco Stocchi, Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

Francesco Stocchi is senior curator Moderne en Hedendaagse Kunst aan het Boijmans Van Beuningen museum, waar hij in de zomer 2012 zijn eerste tentoonstelling Minimal Myth opende. Voordien heeft hij een aantal tentoonstellingen in Europa en in de Verenigde Staten georganiseerd. Hij is adviserend lid van het comité van de Lenikus Collectie in Wenen en leidt het kunstenaars in residentie -programma.

Hij is stichtend uitgever van het magazine AGMA, en heeft onlangs de monografie Francesca Woodman Photographs 1978-81 uitgegeven. Hij heeft gedurende tien jaar bijdragen geschreven voor ARTFORUM en essays voor tal van catalogi en kunstpublicaties. Zijn eerste publicatie, Cindy Sherman, werd uitgegeven in 2007 bij Mondadori/Electa.

Magnus af Petersens, Whitechapel Gallery, Londen

Magnus af Petersen is sinds dit jaar Hoofdcurator van de Whitechapel Gallery (Londen). Voordien was hij sinds 2002 curator hedendaagse kunst bij het Moderna Museet, Stockholm, waar hij vanaf 2006 Hoofd Tentoonstellingen en Verzamelingen werd en curator was van grootschalige tentoonstellingen zoals Paul McCarthy: Head Shop/Shop Head (2006), Eclipse: Art in a Dark Age (2008), Clay Keter (2009), Keren Cytter (2010) en Explosion: Painting as Action (2012) met werken van 1947 tot heden, van o.a. Yves Klein, Yoko Ono, Jackson Pollock en Robert Rauschenberg. Hij was curator van het Noorse Paviljoen voor de Biënnale van Venetië in 2011. Voordien was hij curator bij Färgfabriken, Centrum voor Hedendaagse Kunst en Architectuur, curator voor Swedish Travelling Exhibitions (Riksutställningar), voorzitter van het fotofestival Xposeptember, en uitgever van het kunstmagazine Hjärnstorm.