2009

Tweede jury

Charlotte Laubard

Charlotte Laubard (°1974) is directrice van het CAPC musée d’art contemporain de Bordeaux sinds oktober 2006 en programmeerde er reeds de tentoonstellingen Diego Perrone, David Maljkovic en ‘On Lost Worlds’. Daarvoor werkte ze als ‘curatorial associate’ van het PS1 Contemporary Art Center in New York (1999-2000), Castello di Rivoli Museo d’Arte Contemporanea in Turijn (2002-05), en was consulent voor de Viktor Pinchuk Foundation in Kiev ter gelegenheid van de opening van het museum voor hedendaagse kunst (september 2006). In Turijn in 2004, stichtte ze samen met de Australische kunstenaars Geoff Lowe en Jacqueline Riva het kunstenplatform ‘More Fools in Town’ waar ze talrijke evenementen organiseerden. Ze was ook curator in 2003 van het Fuori Uso festival in Pescara, Italië, en van tentoonstellingen in het het Fondation Ricard in Parijs (Cosi va il mondo, 2003; Incipit, 2006) en in het Victoria College of Art in Melbourne (Daniel Dewar & Gregory Gicquel, 2006).Van 2001 tot 2006 schreef Charlotte Laubard regelmatig voor www.artforum.com, 02 Magazine, Beaux-Arts Magazine, en is redacteur voor de hedendaagse kunst rubriek art van de magazine Technikart.

Friedrich Meschede

Friedrich Meschede (°1955) is kunsthistoricus en studeerde in Würzburg en Münster. Hij werkt van 1985 tot 1988 in het Westfälisches Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte in Münster, meer bepaald aan het ‘Skulptur-Projekte Münster’ in 1987. Hij is directeur van de Westfälischer Kunstverein van Münster van 1989 tot 1992. Sinds 1993 staat hij aan het hoofd van het Departement voor Beeldende kunsten van het Berlijns kunstenprogramma DAAD (Deutscher Akademischer AustauschDienst).

Macha Roesink

Macha Roesink (°1964, Amsterdam) heeft sinds 2001 de algemene en artistieke leiding van het museum De Paviljoens in Almere. Ze studeerde af aan de Vrije Universtiteit Amsterdam in 1988, waar ze een Master in Kunstwetenschappen behaalde. Ze was curator of één van de belangrijkste privé-collecties in Nederland, de Caldic Collectie. Ze werkte als coordinator en docent in Kunstkritiek en Kunstgeschiedenis aan het Departement voorSchone Kunsten van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (1996-1999). In het museum De Paviljoens, was ze curator van de tentoonstellingen van Yael Davids, Chikako Watanabe, Job Koelewijn, Gabriel Lester, Jimmie Durham, Shirana Shahbazi en Yael Bartana. In 1994, kreeg het museum De Paviljoens de prijs van ‘het beste museum in Nederland van de laatste 3 jaren’ van de Nederlandse afdeling van de International Associatino of Art Critics (AICA), vooral omwille van de combinatie van activiteiten in het museum met socio-culturele projecten.

Yves Aupetitallot

Yves Aupetitallot (1955, Guerche sur l’Aubois) leeft en werkt in Grenoble en Lausanne. Hij is kunsthistoricus en sinds de jaren ’80 directeur van Le Magasin, het hedendaagse kunstcentrum in Grenoble. Yves Aupetitallot Heeft meerdere tentoonstellingen georganiseerd waaronder kunstenaars als Mike Kelley, Allen Ruppersberg, Philippe Thomas, Jonathan Meese, Jim Shaw, Doug Aitken, Xavier Veilhan en Sylvie Fleury. He is ook directeur van het Musée Cantonal des Beaux-art in Lausanne.