Jos De Gruyter en Harald Thys

Jos De Gruyter (° 1965) en Harald Thys (° 1966) wonen en werken in Brussel.

Ze vormen sinds het einde van de jaren tachtig een kunstenaarsduo. Hun artistieke aanpak verbeeldt fantasieën over een parallelle wereld binnen de hedendaagse menselijke psyche, en hoe deze zich manifesteert in de dagelijkse aspecten van het leven en burgerlijk conformisme. Hun fotowerken, installaties, tekeningen, objecten, performances en video’s zijn doordrongen van zwarte humor, (zelf)reflectie, overlappende realiteiten, fictie en onderdrukte geschiedenis, en spelen met ideeën van oppervlakkigheid en banaliteit.

Zij stelden hun werk tentoon in internationale instellingen en galeries zoals Kunstverein München, Munich (2017); MoMA PS1, New York (2015); Raven Row, London (2015); Kunsthalle Wien, Vienna (2014); M HKA, Antwerpen (2013); Kunsthalle Basel, Basel (2010). Ze namen ook deel aan de Biënnale van Venetië (2013). De Gruyter en Thys worden vertegenwoordigd door Gallery Dépendance, Brussel.

Blijf op de hoogte

Door u in te schrijven op onze newsletter, wordt u tevens op de hoogte gebracht van de activiteiten van BOZAR en ING ART.