Sven Augustijnen

Sven Augustijnen (°1970) woont en werkt in Brussel.

Zijn films, publicaties en installaties over politieke, historische en sociale thema’s dagen voortdurend het genre van de documentaire uit. Ze onthullen een bredere belangstelling voor geschiedschrijving en een voorliefde voor het vertellen van verhalen. Sven Augustijnen is gefascineerd door de manier waarop we verhalen, beelden en fictie inzetten om de werkelijkheid en geschiedenis op te bouwen.

Augustijnen had solotentoonstellingen in de Kunsthalle Bern, Bern; Wiels, Centre for Contemporary Art, Brussel; de Appel, arts centre, Amsterdam; Malmö Konsthall; Vox, Centre pour l’Image contemporaine, Montréal; CCS Bard, Annandale-on-Hudson. Hij nam ook deel aan recente groepstentoonstellingen als The Unfinshed Conversation, The Power Plant, Toronto and Ce qui ne sert pas s’oublie, CAPC, Bordeaux. Sven Augustijnen wordt vertegenwoordigd door Jan Mot, Brussel en is een stichtend lid van Auguste Orts, Brussel.

 

Blijf op de hoogte

Door u in te schrijven op onze newsletter, wordt u tevens op de hoogte gebracht van de activiteiten van BOZAR en ING ART.