Herinneringen en vooruitzichten – Dank!

Beste Vrienden,

Bij aanvang van dit nieuwe culturele seizoen, wensen wij samen met u terug te blikken op de BelgianArtPrize – editie 2017 en van de gelegenheid gebruik maken om u allen te danken voor uw bijdrage aan het succes van deze editie.

BelgianArtPrize edition 2017

In mei 2016 kondigden we u de wending van de BelgianArtPrize aan. Daarop volgend, nodigden we 248 kunstdeskundigen uit om getalenteerde, toonaangevende kunstenaars te selecteren die zowel door kunstprofessionals als kunstverzamelaars en critici erkend worden.

UIt de genomineerde kunstenaars koos de jury 4 finalisten: Otobong Nkanga, Maarten Vanden Eynde, Edith Dekyndt en Denicolaï & Provoost. Daaropvolgend duidde de Jury Otobong Nkanga aan als winnares van de Prijs.

Meer dan 10.000 bezoekers kwamen naar het Paleis voor Schone Kunsten, de historische partner van de Prijs, om er de nieuwste werken van de finalisten te ontdekken maar ook om hun stem uit te brengen. Het publiek kende aldus de ING Public Prize toe aan Maarten Vanden Eynde.

De kunstwerken zullen spoedig naar de vier windstreken reizen. U kan hen volgen via onze website, www.belgianartprize.be, twitter of instagram en binnenkort ook facebook!

In de herfst zullen wij opnieuw kunstdeskundigen uitnodigen hun stem kenbaar te maken. Wij danken hen allen voor hun deelname die getuigt van hun interesse en steun van de belgische kunstscène.

Wij zijn ook de geschreven en mondelinge pers erkentelijk voor hun constructieve op- en aanmerkingen bij het transformatieproces die de Prijs kende. We vonden in menig journalist een ware ambassadeur van de kunstenaars en van de Prijs. De talrijke mooie persartikels en radio- en tv-reportages gaven hiervan blijk. U vindt deze trouwens terug op onze website!

Onze partners, Flanders Arts Institute, ArtBrussels, het kunstmagazine <H>art en de uitgever Cassochrome en onze sponsors, ING, Eeckman Art&Insurance en Linklaters, versterkten de uitstraling van de kunstenaars en van de Prijs door evenementen en in hun communicatie. Wij wensen hen uitvoerig te danken voor hun vertrouwen en structurele steun.

Wij houden u graag verder op de hoogte van onze toekomstige activiteiten en bereiden reeds de volgende editie voor die gepaard zal gaan met een tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten/BOZAR in de lente van 2019.

Wij wensen u alvast een heerlijk cultureel seizoen toe.

Hartelijke groet,
De Voorzitter en Leden van de Raad van Bestuur en Uitvoerend Comité van de vzw De Jonge Belgische Schilderkunst vzw; Roland Gillion Crowet- Amaury de Merode- Paul Dujardin- Benedikt van der Vorst- Flor Bex- Diane Delvaulx- Cédric Liénart- Patricia De Peuter- Sophie Lauwers – Carole Schuermans

Blijf op de hoogte

Door u in te schrijven op onze newsletter, wordt u tevens op de hoogte gebracht van de activiteiten van BOZAR en ING ART.